Tarih: 26.11.2021 15:41

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLIYOR...

Facebook Twitter Linked-in

1 Aralık itibari ile başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması, araç sahiplerini lastikçilere yönlendirdi. Kış lastiklerini erkenden taktırmak isteyen sürücüler, lastikçilerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor. Zorlu kış şartlarında, hem yol güvenliği hem de yakıt tasarrufu sağlamak amacı ile yaz lastikleri kış lastikleri ile değiştirilmesi büyük önem arz ediyor.

Lastik değiştirmek için kendilerine bir çok vatandaşın başvurduğunu belirten firma yetkilisi Mustafa Sak, 1 Aralıktan İtibaren kış lastiği uygulamasına geçtiklerini belirterek, "bir aralıktan itibaren kış lastiği uygulamasına geçiyoruz. Soğuk havalar artık başladı. Sürücüler kış lastiklerini takarak güvenli bir sürüş yaşaya bilirler. Kış lastiklerinde diş derinlikleri 3 milimin altına inmemesi gerekiyor. Özellikle emniyet için dört lastiğinde kış lastiği olarak değiştirilmesi gerekiyor.

Sürücüler kış lastiğinin yanında araçların bakımlarının yapılması gerekiyor. Özellikle araç suyuna antifriz konularak aracın donmaması sağlanıyor. Camsuyu da önemli onunda kontrol edilmesi gerekiyor. Akü sağlığına bakılarak sorun yaşamaması için gerekli olanlar bunlar."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —