Tarih: 02.06.2022 19:57

MEVLANA MTAL'DAN BİR PROJE DAHA

Facebook Twitter Linked-in

Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu Proje Koordinatörü Suzan Çiner  ve Okul Öncesi Öğretmeni Özge Çeltek liderliğinde yurt dışında çok aktif olarak kullanılan ve bu sayede çok geniş kitlelere ulaşarak, görüntüsüyle çocukların ilgi odağı olan ve çocukların eğitimdeki çevresel uyaranları sağlayarak okumayı sevdirmesi açısından çok faydalı olacağına inandığımız Ücretsiz Mini Sokak Kütüphanelerini Mevlana Mtal Uygulama Sınıfları  proje ile  başlattılar. Amaçlar, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, kitapları daha görünür yapmak.Açılışa Şube müdürü Yaşar BİLİR, Şükran Öney Anaokulu Müdürü Emine TAŞLI, Kızılay Anaokulu Müdürü Serap YAMAK, Farabi Anadolu Lisesi Ahmet ABLAK da katıldı.

 “Çocuklar İçin Sevimli Bir kütüphane tasarla “ sloganıyla Gülden  ve Mahir Kahveci velilerinin önerisi ve  sponsorluğunda ilk Küçük Ücretsiz kütüphanelerini yaptılar. Teşvik Akademi Ahmet Kuşçu ve adını vermek istemeyen bir başka bağışçının da desteğiyle 10 tane daha kütüphane yaptılar. Farabi Anadolu Lisesi, Kızılay Anaokulu, Şükran Öney Anaokulu, Uzunmustafa İlkokulu, Sevgi Evleri, Emniyet Müdürlüğü, TOBB ilkokulu, Düzce Üniversitesi Anaokulu, Hayalimiz Anaokulu Bahçelerine içerisinde kitapları ile birlikte dağıtılacak.

Herkesin yaşadığı bölge için bir sokak kütüphanesi inşa etmeye davet edecek olan projede Düzce Üniversitesi Çocuk Gelişimi Doç. Dr. Zeynep Seda Çavuş ve  öğrencileri ile Okul Öncesi Öğrenciler için her sokağa mini bir kütüphane kazandırmayı ve bu kütüphanelerde ücretsiz kitap değiş tokuşu yapılmasını amaçlayan sosyal sorumluluk projesi yapmak için adım atıldı. ”Free Library” dünya genelinde yayılan projeyi Düzce’ye kazandırmak hedefleniyor.

Düzce Üniversitesi öğrencileri bu güzel projenin daha çok çocuğa ve İnsana ulaşabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı kütüphanesiz okul kalmasın sloganından yola çıkarak okullarda parklarda monte edilmek için yapılan küçük ücretsiz kütüphaneleri boyadılar ve Çocuklar için kitaplar toplayarak destek oldular. Bu kütüphaneler tasarlanırken sürdürülebilir materyallerden yapılmış olma, geceleri harekete duyarlı sensörlerle aydınlatma, oturma alanı, 50 ve üzeri sayıda kitabı içine alabilme, çevreye ve doğaya faydalı, kış aylarında kuşların beslenebilmesi gibi çevre dostlu özeliklere dikkat ederken sıfır atık konusunda farkındalık yaratarak çalışma yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —