Tarih: 05.06.2021 15:09

PAZARCI ESNAF İLGİDEN MEMNUN...

Facebook Twitter Linked-in

Cumartesi Pazarı hafta sonu yasakları sebebiyle bir süredir Cuma günleri kuruluyordu. Cumartesi Pazarı’nın bu hafta itibariyle tekrar kendi gününde kurulması alışverişi arttırdı. Pazar esnafı satışların artmasına sevindiklerini belirttiler. Vatandaşların bir kısmı cumartesi kurulan pazara çalışanların da katılabilmesine memnunken bazı vatandaşlar ise kalabalığın artmasından tedirgin olduklarını belirtti.


Pazarcı esnafı Hayrettin Bektaş, her türlü bütçeye uygun ürünün bulunduğunu ifade ederken “pazarın durumu şuanda normal. İnsanların kafası karıştı bir Cuma bir Cumartesi olmasından dolayı. İnsanlar yavaş yavaş gelmeye başladı. Fiyatlar şuanda pazarda ucuz. Kalitesine göre pazarda ürün bulmak kolay fakat fiyatlar ucuz. Şuanda karpuz 2 TL,1 TL’ye de karpuz var. Bizim ürünümüz kaliteli olduğu için biz öyle satıyoruz. Her bütçeye uygun ürün bulmak kolay Pazar yerlerinde.

Fahriye Dinar adlı vatandaş ise fiyatları normal bulurken,  “Cumartesi günü kurulduğu için iyi oldu. Çalışan insanlarda gelip alış veriş yapabiliyorlar. Pazarda fiyatlar normal hayat şartlarına göre normal buluyorum. Şuanda pazarda maskesiz insanları görmüyorum. İlgi pazara var fakat esnaf iyi ürünleri öne koyuyorlar, vatandaşa arkadan veriyorlar sonra vatandaşın ilgisi yok diyorlar” ifade etti.

Esnaf Abdurrahman Bayraktar, cumartesi pazarını açılmasının iyi olduğunu belirtirken “Cumartesi pazarı uzun süre sonra ilk defa kuruldu. Bizde onu kutlamak için karpuzu 1 TL yaptık. Cuma günleri vatandaşlar gelemiyordu. Cumartesi günlerinin açılması iyi oldu. Şuanda vatandaşların ilgisi büyük öğleden sonra bu ilgi daha da artar” şeklinde konuştu.

Pazar esnafı Emine Ceyhan fiyatların köylü pazarında 3 yıldır aynı olduğunu belirterek “ fiyatlar 3 yıldır aynı. Görüyorsunuz getirdiğimiz ürünleri sürekli geri getiriyoruz. Fiyatlar artmıyor. 4,5 senedir süt fiyatları aynı ben süt satıyorum. Yemin fiyatı daha önce 30 TL’ye alıyorduk şimdi 120 TL bizim beğenmediğimiz kepek. Vatandaş ne yapsın ucuz nerede varsa oradan alıyor. Oradan buradan kısarak Pazar alışverişi yapıyorlar” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —