Tarih: 29.11.2021 15:04

SGK İL MÜDÜRÜ KÖROĞLU’DAN UYARILAR ...

Facebook Twitter Linked-in

İl Müdürü Nemi Köroğlu, sosyal güvenliğin vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri mesleki (iş kazası meslek hastalığı), fizyolojik (doğum. ölüm) ve sosyol-ekonomik (işsizlik gibi) nitelikteki risklere karşı korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan bir sistem olduğunu ifade etti.

Çalışanların sosyal güvenlik sistemine dahil olmalarının hak ve aynı zamanda bir yükümlülük olduğuna değinen İl Müdürü Necmi Köroğlu, işverenlerin çalışanlarını sigortasız olarak çalıştırma hakları olmadığı gibi çalışan kişilerin de sigortasız çalışmak veya sigortasız çalışmayı istemek gibi bir haklarının  söz konusu olmadığını belirtti.

İl Müdürü Köroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Biz her yıl rehberlik ve bilgilendirme faaliyetinde bulunuyoruz.  Vatandaşlarımıza ve işverenlere kayıt dışı çalışma ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız mutlaka sigortalı çalışsınlar. Sigortalı olmak anayasal bir haktır.  Sigortalı olarak bir yerde çalışmanın avantajları var. Biliyorsunuz sigorta pirim teşvikleri var. Düzce’de de teşvikimiz var. Bu teşvik Türkiye genelinde 5 Düzce genelinde ise 6 teşvikimiz mevcut. Sigortalı çalışanlarımız hasatlıkta, her hangi bir iş kazasında, emeklilikte ve her hangi bir şeye maruz kaldıklarında faydalana bilmeleri için mutlaka sigortalı çalışmaları gerekiyor.  İşverenlerimiz de her hangi bir cezayla karşılaşmamaları için bu sigorta pirim teşviklerinden yaralanmaları için çalışanlarını mutlaka sigortalı bildirsinler. Kayıt dışı çalıştırma yapmasınlar. İşverenler çalışmalarına uygun teşvik primlerini bizim internet sitemizden bulabilirler. İşverenlerimiz işçi alacakları zaman İŞKUR üzerinden alabilirler. Kendileri de bulabilir. Kendilerinin bulduğu işçiyi de mutlaka İŞKUR’a göndereler sistemlerini güncelle te bilirler. Son olarak işçilerimiz kayıtlı çalışsınlar. İşverenlerimizde kayıt dışı işçi çalıştırmasınlar” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —