Tarih: 13.07.2021 14:35

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARIN YENİDEN BAŞLAMASINI İSTİYOR ...

Facebook Twitter Linked-in

Düzce Şehir Mezarlığı’nda cenaze yakınları tarafından dikilen ve kendiliğinden yetişen ağaçlar yıllar içerisinde genişleyerek ve ağaç köklerinin büyümesinin sonucu mezarlara zarar vermeye başladı. Mezarların zarar gördüğünü, mezarlık içerisinde yürüyemeyen ve ailelerinin mezarlarını bulamayan vatandaşlar bir çözüm bulunmasını istedi.

Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne gelen dilekçeleri ve şikâyetleri değerlendiren ekipler, Şehir Mezarlığında çalışma başlatmıştı. Müdürlük ekiplerinin yapmış olduğu peyzaj düzenlemesi, mezarlara zarar veren, kurumuş ve yaşlı ağaçları kesme çalışması doğasever vatandaşlar tarafından durduruldu.

Çalışmaların durmasının ardından Düzce Şehir Mezarlığı ağaç çöplüğüne döndü. Mezarlık içerisinde bulunan kurumuş ağaçlar, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara tehlike saçıyor. Son zamanlara şikâyetlerin arttığı şehir mezarlığında ağaçlar kabirlere zarar vermeye başladı. Vatandaşlar tarafından dikilen ağaçların zaman içerisinde büyümesi sonucu ağaç kökleri birçok mezara zarar veriyor. Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, ağaç kökleri nedeniyle mezar kazmakta zorlanıyor. Büyüyen ağaçlardan dolayı mezarları kaybolan ve zarar gören aileler çalışmaların tekrar başlamasını istiyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —